Alstom ma zwiększyć pozycję Polski na rynku krajowym

Alstom ma zwiększyć pozycję Polski na rynku krajowym

Globalny producent taboru kolejowego Alstom ogłosił konsolidację całej działalności na polskim rynku w ramach jednego podmiotu ALSTOM Polska SA, aby wzmocnić swoją pozycję na rynku krajowym.

Ogłoszenie ma na celu połączenie produktów i rozwiązań firmy w ramach jednolitego rynku, obejmującego gromadzenie zapasów, usługi/rozwiązania kolejowe oraz systemy sterowania ruchem kolejowym.

Nowa spółka będzie dalej rozwijać działalność Alstomu w Polsce, gdzie jest obecna już od ponad 25 lat.

Alstom zauważył, że wcześniej korzystał z rozległych tradycji przemysłowych polskich lokalizacji, takich jak 180-letnia obecność Bafawaka we Wrocławiu, 150-letnia obecność w Sorso i 100-letnia obecność ZWUS w Katowicach.

Sławomir Cyza, dyrektor generalny i dyrektor zarządzający Alstom w Polsce, na Ukrainie i w krajach bałtyckich, podkreślił, że ogłoszenie to otwiera nowy rozdział w historii Alstomu: „Tworząc jedną spółkę ALSTOM Polska SA rozpoczynamy nowy rozdział w historii Alstomu w Polsce.

„Połączenie trzech firm z ponad 120-letnią historią w Polsce i 4000 pracowników potwierdza naszą wiodącą pozycję na rynku i pozwala nam obsługiwać naszych klientów na rynku krajowym i na arenie międzynarodowej. Działalność eksportowa prowadzona jest do Włoch, Holandii, Norwegii, Niemczech, krajach bałtyckich i Zjednoczonych Emiratach Arabskich.

Producent planuje go rozwinąć Poprzednie sukcesy w PolsceObejmuje dostawę pierwszego pociągu dużych prędkości, Pentolino, w grudniu 2014 r.

Jak informowaliśmy wcześniej, Pentolino zaprojektowano tak, aby mógł poruszać się z prędkością do 250 km/h zarówno na liniach dużych prędkości, jak i na liniach regularnych, a dzięki technologii może podróżować nawet o 35% szybciej niż pociągi konwencjonalne.

READ  Rachunek bieżący Polski wzrósł w listopadzie o 1,4% PKB | Pstryknąć

Cyril Lamb

„Student. Prawdopodobnie specjalista od kafeterii w kafeterii. Profesjonalista telewizyjny. Kuglarz. Profesjonalny specjalista od żywności. Typowy alkoholik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *