Eksperci nie uważają białej czekolady za „prawdziwą” czekoladę, ponieważ nie zawiera ona żadnych ziaren kakaowych (w procesie produkcyjnym cząstki stałe są oddzielane od masła; to masło bez składników stałych sprawia, że biała czekolada jest biała).
Biała czekolada jest dla mnie zazwyczaj zbyt słodka, żeby ją jeść samą, ale ta słodycz sprawia, że jest to świetny dodatek do wypieków. Jadłam ciasteczka z białą czekoladą z nadzieniem lub bez, serniki byłyby cudownym deserem na kolację z przyjaciółmi, a blondy to jeden z moich ulubionych deserów wszechczasów. Wypróbuj je i dowiedz się dlaczego.
Kawałki ciasteczek z białej czekolady z polewą z ciemnej czekolady
Manga Watchmouth Dom i ogród/Nowa Zelandia
Kawałki ciasteczek z białej czekolady z polewą z ciemnej czekolady.
Zdobądź przepis tutaj
Aby uzyskać mniej dekadenckie ciasteczko, pomiń nadzienie z ciemnej czekolady; To nadal jest pyszne!
Blondynki karmelowe z brązowego masła i białej czekolady
Emmę Holly
Blondynki z brązowego masła i karmelizowanej białej czekolady.
Zdobądź przepis tutaj
Szczególnie dobrze sprawdzi się aromatyczne, orzechowo-brązowe masło z karmelizowaną białą czekoladą.
Mini sernik z białą czekoladą i malinami
Obejrzyj mangę SMuth
Mini sernik z białą czekoladą Boysenberry.
Zdobądź przepis tutaj
Pyszny deser, który można przygotować dzień wcześniej.

„Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie.”










Leave a Reply