Mistrz olimpijski Animek Van Vleuten ostro rozbija się w światach kolarstwa szosowego

Mistrz olimpijski Animek Van Vleuten ostro rozbija się w światach kolarstwa szosowego

Holenderska gwiazda kolarstwa Animek van Vleuten ostro rozbiła się na początku swojej mieszanej sztafety drużynowej na Mistrzostwach Świata w kolarstwie szosowym w środę.

Mistrzyni olimpijska i światowa, jedna z największych nazwisk w świecie Wollongong, na początku swojej podróży miała problem mechaniczny.

Jej krach przyćmił sztafetę mieszaną, gdzie Szwajcaria zdobyła złoto, Włochy srebro, a Australia brąz.

Animek van Vleuten odbiera swój złoty medal po wygraniu indywidualnego testu czasowego na Igrzyskach Olimpijskich w Tokio.

Tim De Wiley / Getty Images

Animek van Vleuten odbiera swój złoty medal po wygraniu indywidualnego testu czasowego na Igrzyskach Olimpijskich w Tokio.

Van Vleuten zajęła drugie miejsce w serii tempowej holenderskich kobiet, zaledwie kilka metrów po zjechaniu ze stoku startowego, kiedy straciła kontrolę i mocno uderzyła w ziemię.

Holenderka była w szoku, a jej prawe kolano było poplamione krwią, gdy załoga ruszyła jej z pomocą.

Van Vleuten wyraźnie kulała, gdy oddalała się od miejsca wypadku.

Nie było jasne, czy Van Vleuten wystartuje w sobotę w wyścigu szosowym, ponieważ jest jedną z kandydatek. Nawet bez Van Vleutena silna holenderska grupa zdołała zająć piąte miejsce.

W sztafecie na 28,2-kilometrowym torze w każdej drużynie znalazły się trzy kobiety i trzech mężczyzn. Drużyna szwajcarska, będąca jednym z ostatnich startujących zespołów, osiągnęła czas 33 minut i 47,17 sekundy. Włochy straciły 2,92 sekundy.

Członkowie szwajcarskiej drużyny świętują zdobycie złotego medalu w drużynowej sztafecie mieszanej na czas.

Rick Rycroft/AFP

Członkowie szwajcarskiej drużyny świętują zdobycie złotego medalu w drużynowej sztafecie mieszanej na czas.

READ  Gniazdo Raspberry Pi Clone Sports M.2, zegar czasu rzeczywistego

Angela Tate

„Dożywotni biegacz. Pionier piwa. Guru micasica. Specjalny w popkulturze w ogóle”.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *