Najsłynniejsza na świecie ostra papryka podpala konkurencję

Najsłynniejsza na świecie ostra papryka podpala konkurencję

Pierwszą rzeczą, jaką zrobiła Charlotte Knudsen po wygraniu konkursu w jedzeniu pieprzu, było wyciągnięcie z torby butelki mleka czekoladowego i wypicie łyka.

Zwycięstwo zapewniło jej miejsce w NZ Chilli Eating Champs.

Czwarty doroczny konkurs jedzenia chili w Christchurch odbył się w Riverside Market w sobotę po południu i zobaczył 14 odważnych dusz, z których każda siedziała obok wiadra z wymiocinami i butelki Coca-Coli – użycie któregokolwiek z nich podczas zawodów spowodowałoby natychmiastową dyskwalifikację. .

Ostatnia stojąca osoba odbierze zwycięstwo.

Czytaj więcej:
* Pięć najlepszych: pyszne i palące pikantne sosy
*Obejrzyj: Jemy najgorętsze tacos z Nowej Zelandii
* Poznaj najgorętszych (jedzących pieprz) mężczyzn w Nowej Zelandii
* Zjadacze chili nie lubią ostrych potraw, ale jedzą najostrzejszą paprykę na świecie

Tłumy zebrały się, aby zobaczyć, jak konkurenci przechodzą przez ponad 10 rund chili, z których każda podnosi stawkę.

Dopiero w drugiej rundzie, po zjedzeniu Blondie Chilli, wyszły cztery osoby, w tym Will Struthers, który był na swoich płótnach.

Charlotte Knudsen, zwyciężczyni konkursu w jedzeniu chili, przez cały czas zachowywała spokój, a jej jedyną nagrodą były mokre chusteczki przed nią, które poklepała po katarze.

Piotr Mecham

Charlotte Knudsen, zwyciężczyni konkursu w jedzeniu chili, przez cały czas zachowywała spokój, a jej jedyną nagrodą były mokre chusteczki przed nią, które poklepała po katarze.

„To było wszystko, o czym myślałem i więcej, dlatego nazwałem to rundą drugą”, powiedział, przewracając butelkę Coca-Coli do tyłu.

Po kilku rundach dr odpadł.

„Moje ręce są zdrętwiałe”.

Will Struthers, który wziął udział w konkursie na wieczór kawalerski South Island Chilli Eating, kłania się na wczesnym etapie po tym, jak stwierdził, że na Riverside Market jest zbyt gorąco.

Piotr Mecham

Will Struthers, który wziął udział w konkursie na wieczór kawalerski South Island Chilli Eating, kłania się na wczesnym etapie po tym, jak stwierdził, że na Riverside Market jest zbyt gorąco.

Benjamin Bastion był pierwszym zawodnikiem, który kilka papryczek później użył wiadra. Powiedział, że ma „zaczerwienione ręce i usta”.

Dodał sarkastycznie, że nie może się doczekać pójścia do toalety następnego dnia.

Drugi i ostatni uczestnik, który był chory, odszedł w następnej rundzie, pozostawiając tylko Johna Leigharta i Knudsena do walki z nim.

READ  Dealer samochodów zapłacił 7000 dolarów za nieujawnienie samochodu, który został spisany na straty w wyniku wypadku

Wyraźnie się trząsł, łzawiły mu oczy i wydawał się być torturowany przez gorące owoce, podczas gdy weteran Knudsen, który wygrał w zeszłym roku z Jesse Painterem, wydawał się niewzruszony chili.

Zdobywca drugiego miejsca John Leghart wyraźnie otrząsał się z chili.

Piotr Mecham

Zdobywca drugiego miejsca John Leghart wyraźnie otrząsał się z chili.

Para rozegrała rundy, w tym Carolina Reaper, najostrzejszą paprykę według Księgi Rekordów Guinnessa, oraz Dragon’s Breath, które aranżer Southern Spice i twórca sosu Spicy Boys, Jay Madgwick-Pamment, powiedział, że był prawdopodobnie ostrzejszy niż Carolina Reaper.

W końcu to podwójna runda z pieprzem, duży kołek Carolina i brzoskwinia Carolina Reaper sprawiły, że Leghart niechętnie spojrzał na talerz z pieprzem, zanim się poddał.

Kiedy jadł garnek lodów, powiedział, że „mógł iść dalej”, ale „mam już dość”.

„Nigdy nie zrobiłem tylu papryczek z rzędu”.

Nie ma mowy, żeby zjadł chili, powiedział, widząc, że niektóre są na tyle małe, że można je zjeść jednym kęsem, podczas gdy inne biorą kilka chrupiących kęsów do końca.

Brad Coon reaguje w szczególności na ostrą paprykę.

Piotr Mecham

Brad Coon reaguje w szczególności na ostrą paprykę.

„Wiele zależy od siły woli”.

Konkurencja była „trudniejsza niż w zeszłym roku”, powiedział Knudsen, a głównym uczestnikiem była Wild Card Jelly Hot Tour.

Pół szklanki zielonej galaretki wydawało się dość niewinne w pierwszych rundach, ale powiedziała, że ​​poszło „prosto do mojego żołądka”, powodując skurcze żołądka chwilę po jedzeniu.

Madgwick Pament powiedział, że następnego dnia konkurenci nadal będą odczuwać ciepło chili.

„Będziesz mógł zasygnalizować swojemu ciału, gdzie się znajdują”, gdy przechodzą przez twój system.

Jeśli chodzi o lekarstwo na zgagę, powiedział, że jedynym lekarstwem jest „czas”.

— Musisz tylko poczekać.

Pat Stephenson

„Obrońca popkultury. Pytanie o pustelnika w komedii. Alkoholista. Internetowy ewangelista”.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *