Thomas Ramos wypowiada się na temat kontrowersyjnego zarzutu Cheslina Kolbego w Pucharze Świata

Thomas Ramos wypowiada się na temat kontrowersyjnego zarzutu Cheslina Kolbego w Pucharze Świata

Ze wszystkich momentów Pucharu Świata w Rugby żaden nie był bardziej doniosły niż upadek Cheslina Kolbe w ćwierćfinale.

Skrzydłowy z Republiki Południowej Afryki był w stanie przeszkodzić Thomasowi Ramosowi w zdobyciu dwóch punktów więcej po akcji Francji w pierwszej połowie, a Springboks zwyciężyli jednym punktem na Stade de France. Niecałe dwa tygodnie później zdobyli Puchar Świata.

Po miesiącu zrozumiałe jest, że dla francuskiego obrońcy wciąż jest to trudny temat, który w dalszym ciągu kwestionuje zasadność kariery Kolbego.

Separator wideo

Zobacz, jak odchodzący trener Jacques Nienaber sugeruje, że może wrócić do składu Springbok w niezbyt odległej przyszłości

Gracz może, zgodnie z Przepisami Gry, podjąć próbę zatrzymania konwersji, ale musi znajdować się za linią prób, gdy wykonawca inicjuje kopnięcie. Wielu w to wątpiło po zwycięstwie Republiki Południowej Afryki, a sam Ramos nie jest przekonany, że jego były kolega z drużyny z Tuluzy był obecny.

Mówiąc do Midi olimpijskie Niedawno 28-latek odniósł się do tego kontrowersyjnego zarzutu. Powiedział (tłumaczenie Google): „Na początku mam efekt zaskoczenia. Mówię sobie: Cholera, przydarzyło mi się to! Kiedy ponownie oglądam mecz, nie czuję, że zmieniłem cokolwiek w swoim codziennym życiu.

Kiedy wszyscy ci mówią: Już go nie było, też chcesz to powiedzieć. Myślę, że zgodnie z dokładnym przepisem jego stopy powinny znajdować się za linią. Zanim odejdzie, już tupnie nogami. Ale znowu możemy winić Bena O’Keefe. Jeżeli jednak sędzia wideo chciał obejrzeć ponownie lub ponownie zobaczył obraz i uznał, że doszło do faulu, miał czas, aby wezwać sędziego. Odpowiedzialność sędziowania wideo była większa. Te dwa punkty mogły nam pomóc w zwycięstwie.”

READ  Sports Digest: Sea Dogs zdobywa piątkę biegaczy w porażce 13-5 z Rumble Ponies

Nie był to jedyny żal, jaki Ramos poczuł po meczu, gdy następnie wymienił obszary, w których Francja popełniła błąd w przegranej 29:28 w Paryżu.

Powiedział: „Wysokie piłki, mogliśmy i powinniśmy byli zagrać lepiej”. „Stamtąd mamy do zdobycia 14 punktów.

„Może mogliśmy być nieco bardziej ambitni, gdy traciliśmy cztery punkty. Byliśmy naprawdę silni w ataku. Zdobyliśmy trzy punkty.

„Powinniśmy byli zdobyć bramkę po tym ruchu, w którym Etzebeth uderza piłkę. To frustrujące zachowanie”.

Angela Tate

„Dożywotni biegacz. Pionier piwa. Guru micasica. Specjalny w popkulturze w ogóle”.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *