Oto jak odzyskać usunięte posty, historie i zdjęcia na Instagramie za pomocą funkcji Ostatnio usunięte

Użytkownicy Instagrama mogą teraz przeglądać i odzyskiwać usunięte treści w aplikacji za pomocą funkcji Ostatnio usunięte.

Czy jesteś użytkownikiem Instagrama i lubisz udostępniać zdjęcia w aplikacji? Oto coś, co musisz wiedzieć. Instagram ma funkcję, która pozwala zarządzać treściami w aplikacji. Możesz nawet przeglądać i odzyskiwać usunięte posty, historie, zdjęcia itp., Korzystając z funkcji Ostatnio usunięte. Instagram wprowadził funkcję Ostatnio usunięte w lutym 2021 r. Aplikacja dodała również zabezpieczenia, aby uniemożliwić hakerom włamanie się na Twoje konto i usunięcie udostępnionych postów.

Hakerzy czasami usuwają treści, gdy uzyskują dostęp do konta, a ludzie nie mają możliwości łatwego odzyskania swoich zdjęć i filmów. Ale teraz Instagram poprosi ludzi, aby najpierw zweryfikowali, czy są legalnymi posiadaczami konta podczas usuwania lub trwałego odzyskiwania treści z ostatnio usuniętych.

Jak sprawić, by ostatnio usunięta funkcja Instagrama działała?

Zdjęcia, filmy, rolki, filmy IGTV i historie, które zdecydujesz się usunąć, są natychmiast usuwane z Twojego konta i przenoszone do folderu Ostatnio usunięte. Użytkownicy mogą zauważyć, że usunięte historie, których nie ma w archiwum, pozostaną w folderze do 24 godzin. Cała reszta zostanie automatycznie usunięta po 30 dniach.

W ciągu tych 30 dni możesz uzyskać dostęp do usuniętych treści, przechodząc do „Ustawienia”, a następnie „Konto” i „Ostatnio usunięte” w najnowszej wersji aplikacji Instagram. Stamtąd możesz go przywrócić lub trwale usunąć.

Ostatnio usunięta funkcja Instagrama: Jak przywrócić lub trwale usunąć zawartość:

Krok 1:
Otwórz swoje konto na Instagramie na swoim smartfonie.

Krok 2:
Kliknij swój profil lub zdjęcie profilowe w prawym dolnym rogu, aby przejść do swojego profilu.

Krok 3:
Kliknij Więcej opcji w prawym górnym rogu, a następnie kliknij Ustawienia.

Czwarty krok:
Stuknij konto, a następnie stuknij opcję Ostatnio usunięte. W tym miejscu można zauważyć, że możesz nie widzieć poniższych opcji, jeśli nie usunąłeś ostatnio żadnej zawartości.

Piąty krok:
U góry kliknij typ treści, którą chcesz przywrócić lub trwale usunąć: posty profilowe, rolki wideo i zarchiwizowane historie.

Szósty krok:
Kliknij zdjęcie, film lub historię, którą chcesz przywrócić lub trwale usunąć.

Siódmy krok:
Kliknij Więcej opcji w prawym górnym rogu, a następnie kliknij Przywróć do profilu lub Przywróć, aby przywrócić lub usunąć zawartość.

Halsey Andrews

„Lekarz gier. Fanatyk zombie. Studio muzyczne. Kawiarni ninja. Miłośnik telewizji. Miły fanatyk alkoholik.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top