Samsung Internet 17.0 stawia prywatność i bezpieczeństwo na pierwszym miejscu – Samsung Newsroom Polska

Oficjalna wersja Samsung Internet 17.0 jest już gotowa do pobrania w Google Play Store lub Galaxy Store

Firma Samsung Electronics oficjalnie uruchomiła dziś Samsung Internet 17.0,1 Uaktualnienie, które wprowadza do przeglądarki funkcje prywatności i bezpieczeństwa ukierunkowane na użytkownika. Najnowsza wersja zawiera domyślnie ustawione inteligentne zapobieganie śledzeniu i priorytet dostępu HTTPS, z nowymi sposobami uwierzytelniania w sieci. Poprawiono również ogólne wrażenia użytkownika, dzięki zakładkom „przeciągnij i upuść” oraz dodatkowym opcjom językowym do tłumaczenia, aby zaspokoić różnorodne potrzeby użytkowników.

„Wraz z każdą nową generacją Samsung Internet jesteśmy zaangażowani w projektowanie najwyższej jakości przeglądania, które nie zagraża prywatności ani bezpieczeństwu” – powiedział Heejin Chung, szef grupy Web R&D w Mobile eXperience Business, Samsung Electronics. „Samsung Internet 17.0 jest wynikiem wieloletnich badań, które pozwoliły nam oddać nasze najpotężniejsze, chronione przeglądanie w ręce każdego użytkownika Galaxy”.

Prywatność domyślna

Samsung Internet 17.0 usprawnia inteligentną funkcję przeciwdziałania namierzaniu opartą na sztucznej inteligencji, która jest teraz domyślnie włączona.2 Ta funkcja pomoże zapobiec próbom śledzenia danych osobowych użytkowników przez strony trzecie, a użytkownicy mogą również domyślnie ustawić protokół HTTPS podczas wpisywania adresu URL w Samsung Internet 17.0.

Inteligentna funkcja zapobiegająca śledzeniu jest domyślnie włączona.

Szybki i łatwy dostęp do Działania dotyczące prywatności

Samsung Internet 17.0 zapewnia użytkownikom kompleksowy przegląd tego, w jaki sposób przeglądarka Samsung chroni ich korzystanie z Internetu. W Samsung Internet 17.0 wizualna migawka panelu prywatności użytkownika jest dostępna za pośrednictwem strony szybkiego dostępu. Zapewnia to szczegółowy dziennik tygodniowych czynności i ustawień, które można modyfikować w celu dostosowania do preferencji prywatności użytkowników.

Inteligentna funkcja zapobiegająca śledzeniu jest domyślnie włączona.

Samsung Internet 17.0 umożliwia również korzystanie z zewnętrznych kluczy bezpieczeństwa lub kluczy bezpieczeństwa na urządzeniu jako alternatywy dla uwierzytelniania dwuskładnikowego opartego na SMS-ach lub aplikacji.

READ  Xiaomi Mi 11 Ultra vs OnePlus 9 Pro: po co wydawać więcej na smartfonie?

Płynniejsze i bardziej wydajne wrażenia użytkownika

Najnowsza aktualizacja przeglądarki Samsunga zawiera kilka ulepszeń ogólnego doświadczenia użytkownika, w tym możliwość przeciągania i upuszczania kart do niestandardowych grup kart. Dzięki temu nawigacja i organizacja są płynniejsze i szybsze.

Możesz łatwo przeciągać i upuszczać, aby kategoryzować karty w grupy.

Samsung Internet 17.0 zapewni także lepsze możliwości wyszukiwania w zakładkach, historii i zapisanych stronach. Przeglądarka rozpoznaje typowe błędy pisowni użytkowników i może przetwarzać zapytania dopasowujące na podstawie słów, aby znaleźć frazy lub zdania w bazie danych na podstawie zakładek i zapisanych stron. Dopasowanie fonetyczne umożliwia również wyszukiwanie określonych terminów na podstawie ich brzmienia, a możliwości tłumaczenia zostały rozszerzone o pięć języków, co daje w sumie 26.4

Popraw jakość wyszukiwania dzięki funkcji rozpoznawania literówek.

1 Dostępność i terminy mogą się różnić w zależności od rynku i operatora. Użytkownicy przeglądarki internetowej Samsung będą od dzisiaj otrzymywać powiadomienia o aktualizacjach w Google Play lub Galaxy Store.

2 Ochrona przed śledzeniem jest domyślnie dostępna w następujących krajach i/lub regionach (od 4 maja): Wyspy Alandzkie, Albania, Andora, Austria, Belgia, Bośnia, Bułgaria, Chorwacja, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Wyspy Owcze , Finlandia , Francja, Niemcy, Gibraltar, Grecja, Grenlandia, Hercegowina, Węgry, Islandia, Irlandia, Włochy, Łotwa, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Macedonia, Malta, Monako, Czarnogóra, Montserrat, Holandia, Norwegia, Polska, Portugalia, Rumunia , San Marino, Serbia, Słowacja, Słowenia, Korea Południowa, Hiszpania, Wyspy Svalbard i Jan Mayen, Szwecja, Szwajcaria, Wielka Brytania, Stany Zjednoczone, Watykan.

3 Obsługiwane języki to: arabski, bułgarski, chiński, chorwacki, czeski, holenderski, angielski, francuski, niemiecki, węgierski, indonezyjski, włoski, japoński, koreański, polski, portugalski, rumuński, rosyjski, serbski, hiszpański i turecki, z dodanie pięciu języków: duńskiego, fińskiego, norweskiego, szwedzkiego i wietnamskiego.

Halsey Andrews

„Lekarz gier. Fanatyk zombie. Studio muzyczne. Kawiarni ninja. Miłośnik telewizji. Miły fanatyk alkoholik.

Rekomendowane artykuły